En ovanlig helg

Mina helger brukar vara en "mini-semester". Jag brukar vanligtvis åka ut till Dannike (bushen) och umgås med min pojkvän och hans familj. Det är skönt att komma ifrån storstaden Borås ;) Men ikväll ska jag umgås med tjejerna och Alex är med killarna i Göteborg och ser på Chalmers jump... något med skid-/snowboardtävling. Så jag har passat på att sola lite så att jag slipper lysa när uv-ljusen på harrys kommer igång. Såpass blek är jag nog faktiskt.. tragiskt nog.

Men nu sitter jag hemma ensam och ska köra lite Hip Hop Abs, missade det igår :(:( Senare kommer Sara hit. Jag behöver lite hjälp med att välja outfit, är inte helt säker på vad det blir ikväll. jag och Sara skall sedan till Annika för att sminka henne och förfesta lite smått. jag har köpt hela 2 xider dagen till ära. Jag är inte riktigt den personen som dricker mycket så det är gott nog för mig. Resterande planer för kvällen är Aléterassen kl 20, fira anka som fyllt 21 år och sedan bär det va hela 50 meter bort till Harrys ;)

lite extra fun-facts: Fick tillbaka min essä igår och jag blev godkänd :) Känns skönt att jag inte har den hängandes efter när man redan börjat en ny kurs.


Annika, Sara & jag - here we go again!

Jag kan inte komma hem tomhänt

Mina planer från tdiigare idag var att stanna hemma resten utav dagen, möjligtvis åka till stan och träffa Ajli. MEN sen fick jag ett sms från Sara, halva priset på HMs rea and OMG of course I had to go ;P Handlade massa smått: balsam, scarf, vantar (jättesöta, stickade), brun lång stickad kofta, hipsters, handväska och 2 piké tröjor till mig kära far som fyller 52 (tror jag) på söndag. MEN det slutade inte där (surprise, surprise). Sara, underbar som alltid, hade lånat bilen och erbjöd Lager 157 so to Gällstad we went. Jag, Anka och Sara tog en mini-road-trip that had good results :D Självklart, kan jag inte gå därfirån tomhänt så det blev: 2 par jeans, 3 jackor (fråga inte) och 2 par tights.
Nu kanske det låter som att jag spenderat hur mycket pengar som helst idag, men allt som är ovan uppräknat når inte ens 500 spänn!! Tack var hms ca 75 % rea, Lagers insane kvällspriser & ½ priset på jeans så var jag hur ekonomisk som helst! :D
Jag hade tänkt lägga upp en bild där jag höll i ett par jeans på lager, men det verkar inte som om jag får bilden ikväll..

Hip Hop Abs, vilket jag tänkt köra igång med har inte riktigt blivit så, men än är inte natten över. Jag har valt (haha) att börja imorrn kl 13 så jag behöver inte upp förrän sent. Jag får hoppas att jag orkar ta tag i det o köra en 30 min-workout.

För att avsluta detta inlägg vill jag citera min mor: "Min son, jag hade tänkt skicka med pengar, men jag hade redan stängt kuvertet" - bosnisk humor är snål och sjuk :P

Framsteg

Precis när jag satte mig för att skriva ringer en kompis (Malin, Malin, Malin - nu har jag nämnt dig ;)) och avbryter. Sedan blir jag sugen på bullar så nu sitter jag här med min varma kanelbulle och njuter.  Jag har föreläsning just nu "hur långt är ett äppelskal?". Nu tror ni kanske att jag sitter och bloggar på föreläsningen, men nejdu såpass respektlös är jag inte. Jag skippar den föreläsningen istället ;) För er som går på högskolan så kan jag tillägga att det är Mrs Bourghart som håller i lektionen också så don't judge me!

För att koppla till överskriften så ha vi äntligen gjort framsteg i studiegruppen. Jag känner enorm skillnad både i kvaliten på resultatet och sammanhållningen. Låter nästan som att jag skriver något som skall lämnas in :P
Vi jobbar just nu i studiegruppen med att planera ett arbete kring en barnboksfigur och vi har valt familjen Hedenhös. Wow, första gången jag kom ihåg familjens namn. Jag, det lilla invandrarbarnet, har minsann inte fått växa upp med sådana lärorika barnböcker. Här fick jag läsa på pappas cigarettpaket, reklamtidningar och annat "roligt" - inte riktigt, men jag hade aldrig hört talas om Barnen H.. tidigare. Vi har lyckats lägga upp temaarbetet och delat upp det inom oss fyra i gruppen.
Fick med tjejerna på en bild när jag fotade det vi skrivit på tavlan. Bara pojken Johannes som inte finns med.
                Malin & Anna-Karin l Malin (studiegrupp - Johannes)


Funderar på om jag ska köra Hip Hop Abs igen, men får prioritera Ajli som jag lovade att vänta på när min föreläsning (som jag skippade) var slut. Elaka jag åkte ju hem.. får se hur jag löser det här. Men nu när jag äntligen är hemma tidigt får jag väl passa på att njuta utav att göra inget :)

Ps. snälla söta rara blah blah lämna kommentarer så att man vet vem som snokar på bloggen ;)

Onsdagen, snart fredag..

Jag tog mig friheten att ta en sovmorgon och konstigt nog är det här den första föreläsningen jag missat under BOS kursen. Jag sov till klockan 10 och ändå vaknade jag tröttare och segare än någonsin. Eftersom jag är en väldigt punktlig och seriös person bestämde jag mig för att shoppa lite innan jag träffade studiegruppen. Det roliga med det var att jag planerade att komma sent, annars skulle jag ju inte hinna shoppa ;) Köpte dock bara skor till Annika och 3 ringar till moá. Silverringar är lite min grej och jag är nog uppe i ca 20-25 stycken. Silver passar till allt och om man är lite brun så ser det extra snyggt ut. Dessvärre har inte jag solat på 2 månader (jag vet, OMG ;P) så det ser inte lika fint ut. Hade hur som helst min första mentosträff idag och det var faktiskt helt okej, lite mysigt nästan. Sara har inte haft något bra att säga om det så kan vara därför jag var nöjd med träffen, inga höga förväntningar..

Igår läste jag lite andra bloggar och frågade en kompis om hennes åsikt om min blogg (inga namn nämnda ;P). Hon sa att jag inte kommit igång än.. Om jag nu inte har kommit igång än, när kommer jag att göra det? Känns som att jag aldrig kommer till den serilösa fasen i bloggandet. Jag är ironisk och full med fördomar och åsiket, det kommer alltid bli massa skit. Eller?

Hur som helst så har jag STORA planer för resten utav kvällen. Jag har tänkt köra ett pass med Hip Hop Abs, gå ut med hunden, prata med Alex.. that's about it. Jag vet att de är grymt stora, men jag tror att de är genomförbara :P

Där har ni mig och Alex för ca 1 månad sedan.

Will the madness ever end?

Jag hade planerat att låta min naturliga hårfärg växa ut och försöka hålla den, men frästelsen var allt för lockande. Färgade Saras hår och slingrade det. För alla er som slingrat själva så vet ni att ni ofta kan få färg över och det var situationen vi hamnade i. Självklart kan man, som en vanlig person säkert hade gjort, slänga det. MEN NEJ, Zerina vill va kreativ och ha förnyelse, så jag tog lite utav färger (BLOND - Jag har för närvarande svart/brun hårfärg) och färgade min lugg. Jag tänkte att hela den delen skulle bli lite ljusare än resten utav håret, kanske lite ljusbrunt. Jag hade verkligen inte tänkt igenom det..  redan efter 10 min hade min 2,5 cm utväxt av luggen blivit blond!!! Jag sprang till badrummet, sköljde ur håret, but the damage was done. Mitt hår var fortfarande till största del mörkt, till skillnad från utväxten längst fram som var gul.. pissgul.

usch.. direkt till coop, köpte första bästa bruna hårfärg = håret förblev svart, men nu är hela min utväxt röd ("kastanjebrun" - my ass).

"I am beautiful no matter what they say"... if you're blind

Livet idag

Nu sitter jag hemma, äntligen en lugn stund.. Tänkte att jag kör en kort (eller vi får see about that) presentation så att nykomlingar hänger med ;)
Jag heter då Zerina, bor i Borås med mina kära föräldrar. Är snart 21 jobbiga (ja, jobbiga) år. Jag pluggar till lärare för låg- och mellanstadiet i engelska, svenska och matematik.. ingenting jag tänkt på särskilt länge. Jag ville bli lärare när jag var ca 10 år, men sen växte jag upp och insåg att barn är elaka och jag vill ALDRIG möta mig själv som lärare.. fast, för de som inte känner mig, ja är extremt lat så lärarlinjen verkade vara enkelt och helt okej. Jag tycker dock att jag valt rätt med ålder på barnen, högstadiet = suicidal. Efter min korta VFU (verksamhetsförlagd utbildning) på mellanstadiet så insåg jag faktiskt att det är något som passar mig. O blabla.. kommer mer om skolan sen, händer ju inte mycket mer i mitt liv..

Sen så mitt privata liv då.. Jag bor med med mamma o pappa, men har också en äldre bror som bor här lite då och då. Ärligt talat kommer han hit för att lasta på med mat och sedan bo i sitt lilla garderob-stora-rum i Göteborg. Jag hade nog gjort detsamma ifall jag bott hemifrån och ett stort plus är att jag har en STOR garderob (hans rum ;)). Förutom den mänskliga familjen har jag också en liten vovve. Hon är snart 3 år gammal, heter Mixie och är en blandras (85 % chihuahua, 15 % papillion). Om jag fattar hur ska jag lägga upp en bild på henne så ni får se min sötnos :)
Sedan har jag också en pojkvän, Alexander. Han är... svår att beskriva (tydligen). Jag tror inte att någon annan hade orkat med mig och allt det jobbiga jag gör. Underbar, det är nog ett ord på vägen dit.. Vi har varit tillsammans i snart 4 år (23 april) och nej vi är inte förlovade o blah blah.. Zerina facts: förlovar sig gör man, enligt mig, när man har planer på att gifta sig inom ett år (max 2). Det är inget man gör för att alla andra gör det eller för att man varit tillsammans länge. Så det lär nog fröja fram tills att vi båda tagit examen (ca år 2013 :P)

Utanför familjen har jag vänner som få andra är lyckliga nog att ha. Sara, min tvilling, min bästa vän. Om jag varit adopterad så hade jag trott att vi varit systrar. Vi tänker likadant och reagerar på exakt samma saker. Ibland räcker det med en blick och vi förstår vad den andra tänker. Jag vet, det låter som någon dålig tonårsboks författare beskriver bästa vänner, men det är så jag ser det.. Sedan har jag Annika, min barndomskompis, som alltid finns där för mig. Vad vi än gör så trivs vi. Något ska man väl utveckla efter 15 år ihop ;P
Terre, Tessan, Jenny och Ajli.. alla ärde en del utav mig. Trots att jag inte kännt dem mer än några månader värderar jag deras vänskap otroligt högt..


Näe, nu får det räcka.. jag vet, långt, onödiga förklaringar, löjligt, fula engelska inhopp. Om ni orkade läsa allt: Grattis!

Första hyffsat seriösa försöket

Sitter i skolan, alltid lika kul på högskolan (i Borås). Precis haft studiegruppstillfälle aka waste of my precious time. Hade hellre ägnat lite kvalitets tid i min säng.. behöver verkligen sömn. Är just nu gnällig, tråkig och allmänt jobbig vilket betyder att Alex säkert blir sur på mig. hm... ja
Nästa vecka blir det VFU ute på landet också så ser fram emot att slippa sitta o lyssna till sövande föreläsningar D
Har först nu läst lite bloggar och jag vet inte ifall jag skall skratta eller gråta? Det sjuka är att det är de sorgligaste bloggarna som är de populäraste också. Jag förväntar mig ingenting, förutom att Sara snokar ;)

Nu var det iväg för att sitta och kolla på är andra äter.. jag tänker iaf inte äta o bli fet ;P (har redan ätit fruktsallad till

RSS 2.0