Melodifestivalen - sista deltävlingen

Vilket skämt? Petra Mede ska polisanmäla någon snubbe hon spelade "Fia med knuff" med. Vad är det för roligt med det? Är det något jag missat som är roligt med "misshandel på skoj". Tror det varungefär 5 pers som skrattade i Malmö.

1. Agnes - 2 minuter senare minns jag bara hennes guldglittrande oufit. Snygg!
2. Star Pilots - vilket skämt! En person sjöng resten ägnade sig åt någon skum regndans.
3. Susanne Alfvengren - mäktig låt, mäktig röst, men 50-60 årig kvinna? Tror inte det funkar..
4. Sahlene & Maria - OMG urringningen!! Roligt att den större tjejen visar (MYCKET) mer än den slanka.. skojskoj (äckligt)
5. Thorleifs - hahahaha.. Funnits i 30 år, säger väl lite. Svensk-engelsk dansbandsmusik NEJ TACK!
6. Sarah Dawn Finer - största tjejen för kvällen, sjunger bra dock. 2 lugna låten för kvällen *gäsp*
7. Next 3 - 17, 17 & 16 år. Svensk rapp och "sexy girl" i refrängen. Spanska inlägg då&då. Kan ju lova att de inte vinner.
8. Malena Ernman - vem? Sjunger opera fint, men resten är skräp. Man förstår dock inget.

Ja, min röst hade väl gått till Agnes med motivation att hon har bra röst, snygg outfit och bra uppträdande
Agnes

Ute på landet..

Då var jag ute i Dannike igen. Här faller snön långsamt ner till marken och stjärnorna lyser starkt och tydligt i den mörka natten. Det känns skönt att få komma hit ibland och bara andas in frisk luft, trots att Boråsluften inte är den värsta. Nog med prat om luftkvalité :P
Imorgon blir det att fira Chris igen och den här gången ska vi bowla, jag och familjen Thor. Får se hur mycket skills jag har imorgon. Tvivlar på att  jag vinner iaf.

Idag har det varit, som planerat (för en gångs skull), fototagning med Sara. Vi var hos mig, mycket pga att jag var för trött för att ta mig till henne när jag vaknat så tidigt. Jag satte klockan på 12, bara för Saras skull :P  Vi tog ca 400 bilder på ungefär 2 timmar. Tog främst tid att byta outfit och diskutera hur vi skulle ta bilderna. Senare på kvällen kom Alex och det bar iväg till Dannike. Skönt att slippa gästerna hos mormor & morfar som bara är ute efter att peta (plåga) Mixie. Här har ni (det bra) resultatet från dagens fototagning iaf :)
Zerina & Sara 2009

And yes we have way too much spare time ;)

Områdesdag - inte kul!

Fick gå upp extremt tidigt idag, redan klockan 12 var jag tvungen att stiga upp. Jag var tvungen, ja tvungen, att åka ut till dalsjöfors eftersom det är mitt område. Där satt jag och lyssnade på nonsens i ca 1 timme och sen var det bara att åka hem igen. Föredrar självklart en sån här dag framför skolan, men den kändes ändå rätt så meningslös.
Tanken var att jag skulle ut ikväll. Jag hade outfiten uttänkt och kvällen planerad, men det blev itne riktigt som jag tänkt. Jag satt mestadels framför datorn/tvn/xboxen hela dagen. Jag tog mig tid att ringa Alex, men mer nytta än så gjorde jag nog inte.
Jag fick dock min hjälm och mina googles idag, Jippie! :D


Imorgon hoppas jag på fototagning med Sara. Those always turn out awesome! Enjoy ;)Halo Wars at last!

Fick mitt Halo Wars, givetvis till xbox 360 idag!! När jag beställde det för ungefär en månad sedan fanns det en chans att jag skulle få med en t-shirt och en nedladdningsbar flaming warthog och allt det fick jag! :D
Ja, nu låter det här som att jag är en jättenörd, men jag har faktiskt inte ens orkat ta mig igenom det än. Visst är det kul, men det är samma sak igen och igen och igen.Förutom spelat halo Wars har jag också spelat Rock Band 2 och det med Annika. Hon var här i några timmar och vi hann ta igen lite tid förlorad. Vi tjötade inte bara, vi tog också bilder i mina andra två peruker. Snygga och användbara, inte sant?Resten utav kvällen har jag och Sara diskuterat hotel/motel/vandrarhem, ja allt som inkluderar ett rum vi kan hyra i London. Till en början palnerade vi att vi skulle hålla oss vakna torsdag 21:05 - lördag 09:55, alltså bara hålla oss vakna i 48 h. Allt som allt går resan på ca 250 kronor inkl. flyg och bussresa till Londons centrum, men sen har vi så underbara föräldrar som vill bjuda oss på hotell. Tydligen tycker inte de att det är passande att vi luffar runt på flygplatsen och dessutom inte får någon sömn. Nonsens tycker jag, men de betalar so why not? Förhoppningsvis hittar vi något passande ställe imorgon.. Ingen som har något nära Oxford Street att rekommendera?

London.. I can't waitDå och nu

Blev lite inspirerad utab Saras "Harry Potter" inlägg. Jag har förändrats avsevärt, både på insidan och utåt. Jag hoppas det är till det bättre, men jag är väl inte särskilt stolt över allt jag gör i dagsläget heller. Jag börjar min slideshow med året 1992.Jag var 4 år och tydligen bra på att matcha. Fotot är taget i Banja Luka, Bosnien. Jag minns ingenting utav det, det kan lika gärna vara någon annan unge mina föräldrar har foto på :P
Vi hoppar ett par år, åren emellan blev aldrig dokumenterade, iaf inte elektroniskt. Det var året 2001..Sara hade med sin kamera och jag hade kära Mimmi hos mig. Mitt rum var överfullt med skräp och jag var lika rörig som det. Det här var tiden innan plattång, pincett och tandställning. Fast högstadieåren var inte bara dåligt. Vid en period såg jag ut såhär..Det var Italien sommaren 2003. Jag var solbrun och iklädd I Sarahs tröja. Resan med orkestern var underbar, jag som person not so much. Vi hoppar några år till 2005, året då jag träffade Alexander. Vad han såg i mig ifrågasätter jag än idag..Klädseln var inte rätt, sminket var dåligt och jag visste inte hur mycket jag skulle växa som person från och med nu. År 2006 provade jag olika stilar och med det hårfärger. Vissa bättre än andra och vissa känner jag inte igen mig själv i.Efter 2 års slit utav håret var det katastrofalt. Jag vet inte vad man kan kalla färgerna och inte heller stilarna, men året 2007 ser i efterhand rätt så intressant ut. Jag hade tandställning, men den visade jag sällan i mina leenden.Förra året, år 2008 var året då jag var ytligast, grymmast (inte på det bra sättet) och allmänt förvirrad. Jag ångrar mycket, men jag är tacksam för det jag lärt mig. Jag växte äntligen upp. Det tog mig 20 år, men äntligen var jag den person jag ville vara. Jag köpte mig en liten hund, något jag drömt om sedan jag var en liten flicka. Jag drömde också om att bli veterinär, fast alla drömmar slog inte igenomJag ser forfarande likadan ut, kanske lite mindre hår på huvudet efter allt slitage :PÅr 2009

Skolan, studiegruppen..suck

Så idag steg jag upp klockan 8 för att gå på en föreläsning som vi ska diskutera i studiegrupp i efterhand. En annan i gruppen valde då att ta en sovmorgon, vilket jag också skulle velat göra.  Efter lite tjaffs i gruppen ifrågasätts det vad jag och Malin gör på lärarlinjen. Man blir djävligt sur. Alla ser inte likadant på vad som är väsentligt eller inte. Precis som alltid sitter jag här (i efterhand) och tänker på vad jag borde ha sagt, vad jag borde ha gjort. Jag vet inte om jag är sur på gruppmedlemen eller mig själv för att jag inte försvarade mig. Usch, ingen bra start på dagen..
Blir iaf att sitta här i skolan (med invandrarklassen? :P) och vänta på att Sara ska komma till stan. Det blir ner till sunhouse och sola maxi. Jag solar inte lika ofta längre så när jag solar så starkt blir jag tomatröd i ansiktet. Blir ett nöje för er som träffar mig i veckan :P
Imorgon är det planerat att kära Annika ska komma förbi. Blir nog lite rock band, eller ja, 2 pers är väl knappast ett band, men kul är det :) Får se vad vi hittar på för skoj! ;)

Har en låt som går på repeat just nu:
Kanye West - Heartless
Hela hans nya skiva "808's & heartbreak" är värd att lyssna på. Han har ett nytt sound, fräscht och skönt.

H&M Home

När jag kom hem idag fann jag H&M's inredningskatalog på byrån väntandes på mig. Var lite spänd inför att öppna upp och se H&M's perspektiv på inredning.. Det var egentligen ganska mycket som vilken annan inredningstidning som helst, förutom att det bara är tyg i H&M's katalog.Jag fann ändå lite coola grejer, men det är svårt att få in extrema färger i ett rum som redan har en blandning utav allt för många färger. Sen är ju frågan hur mycket man ska bry sig om inredning när London snart är på tur. För er som vill ha en smygtitt på lite coola inredningstips/köptips här har ni lite bilder på det som lockade mig. Enjoy the colours


4 h 15 min 15.9 sek

Det är tiden det tog mig och Sara att pussla ett 1000-bitars pussel. Med hjälp utav coca cola, godis och ren glädje jobbade vi oss igenom tröttheten och kämpade ända int ill slutet! Man är lite seg efteråt.
Började skolan rätt så tidigt, de förväntade sig nog att alla skulle orka komma till kurstintroduktionen ifall den var klockan 12.30, men nähä du! Jag stanande hemma för att sova och istället börja 14.00, mycket bättre :) Skolan var ju som vanligt rätt så meningslös, men vi är lite dryga i gruppen och har bestämt att alla föreläsningar vi ska diskutera i studiegrupp måste man gå på.

På torsdag blir det nog att gå ut till xoy. Än så länge är det jag, Sara och Mikka som är på, but you never know. Skönt att gå ut på torsdagar när det är så lite folk och mestadels studenter. Vi diskuterade outfit lite, men vi kom inte fram till något, men jag har en ideé! Både frisyr och outift, what do you think? :PSen så har vi ju lite bilder från hur jag och Sara spenderade eftermiddagen :PSpelar ingen roll vad man gör ihop så länge man trivs :)

Tre Londonresor och En födelsedag

Idag var jag i Dannike och firade Chris, Alex lillebror. Han fyller inte år förrän nästa helg, men grattis grattis ändå :) Alltid trevligt att träffa Alex släkt, iaf när de inte påpekar att jag ser helt normal ut (trots att jag fixat mig). De menar säkert väl, men jag har lätt för att ta åt mig. Idag pratade vi bara om londonresor, previous and coming. Jag och Sara ska ju iväg om 18 dagar and it's going to be a blast! :)
Jag håller på med massa auktioner på tradera så att min Londonresa bekostas helt på mina föredetta prylar. Jag såg nån crazy-lady nyligen på teve som snackade om att hennes kläder är hennes barn. Hon slänger aldrig något och ifall hon ger bort det kollar hon först upp att det är en passande ägare. Är det bara jag eller är inte det ganksa sjukt? Hon tog fram en kjol (kortkort) som hon hade i högstadiet och som fortfarande passade 10 år senare!

Är rätt så seg så har inte mycket mer att tillägga. Får bli mer intressant imorgon. Här har ni lite bilder från idag.


Jag, Mixie med det ENORMA tuggbenet, jag och älsklingen

Ha det skönt och ta hand om er i vinterkylan // Puss Zerina

Göteborg - inte som det brukade vara..

Jag vet inte om det är jag som har förändrats eller om det är Göteborg. Jag har aldrig tidigare märkt hur många som glor. Det är ju det att det är en storstad där folk är en i mängden och lätt kan stirra på någon eftersom personen i fråga inte märker av det. Men jag är boråsare, jag ser det och det stör mig. Alla går dessutom för nära en. Jag stod och väntade på bussen och folk höll inte borås-avståndet (minst 3 dm ifrån ifall möjligt). För många blickar och för mycket folk. Jag längtar hem till den lilla staden Borås.
Det finns faktiskt en anledning till att jag åkte till Göteborg och det är inte för att kunna klaga på staden. Jag är här för att träffa min Alex :) Har varit här sedan 6 ikväll och det är mysigt att får vara för oss själva för en gång skull. Man uppskattar sånt här eftersom vi båda bor hemma och bara hänger där. Fast alex lilla skyffe kanske inte är det mysigaste platsen (rummet, rättare sagt) men så länge jag är med pojken så är jag nöjd. Vi har sett Yes Man med Jim Carrey och bara myst framför teven. Yes Man började väldigt segt, men blev betydligt mycket bättre längre in i filmen. Den är ju inget jämfört med Ace Ventura eller The Truman Show, men är definitivt sevärd :)

Har varit i skolan idag och hållt i redovisning utav barnboksfiguren. Vi hade ett arbete om Barna Hedenhös och vi va väl en smutta överambitösa om man jämför med resten. Det kändes lite som gymnasiet all over again. Vissa kommer helt oförberedda och med dåligt material, medan andra gör ett överarbetat arbete och presentation. Det konstiga är att jag aldrig varit på den överambitösa sidan tidigare. Har väl Anna-Karin i min grupp att tacka. You're the best!

För att svara till Sara så får du gärna låna peruken. Jag har 2 stycken till, men de är i färgena gul/röd & gul/röd/lila. Kanske inte lika lockande ;)

Nej, se det snöar, nej, se det snöar..

..det var väl roligt hurra? Idag har jag faktiskt inget emot snön. Det har varit mysigt och Mixie älskar ju snön :) Har haft min Alexander här nästan hela dagen. Vi såg Stardust, en rätt så underlig, men underbar film. Definitivt rekommenderad! Alex var dock tvungen att åka vid sju, men fick nöjet utav att sitta och vänta på försenat tåg i 20 min. Hade väl kunnat vara värre så man ska väl vara glad över "bara" 20 min. Sen så kostade hans resa bara 43 kronor så man får det man betalat för. Har kört lite i snön, blev 30 på 50 vägar, 20 på 30 väger, men på motorvägen blev det inte riktigt samma. What else när de har satt 70 "genom stan".
Tydligen har hm börjat med inredning. Om det är något likt deras kvalite och stil på kläder lär jag inte vara särskilt intresserad, men det är nog värt att kika på det. Och sen är det Simpsons som firar 20 år, STORT grattis! Dessvärre håller de på med sista säsongen just nu eftersom de är trötta på att göra den och dessutom stenrika so why should they? :P
Idag försökte jag, precis som Sara, planera en outfit för London. Meningen är att vi ska ha på oss kläder som går att slänga ifall vi har övervikt på bagaget. Sara har lyckats extremt bra med sin outfit så jag borde inte vara sämre själv.. får fundera lite mer på den senare. Har iaf hittat mina fula skor som ska slängas i London, bild på hela outfiten kommer sen!

Så jag hade lite tråkigt innan när jag städade så passade på att ta lite kort i min "fina" peruk. Osminkad och dumma luggen från peruken i ögonen så skönheten själv.London bokat!

Det blir jag och Sara 12te-14de mars i London!! Är supertaggad! Resan kostade hela 79 kr! Shopping, shopping, shopping :D:DLondon resan i november

Shopoholic

I måndags avla jag ett skolöfte inför Sara, en sorts man kan bryta men helst inte. Jag ska inte köpa ett endaste par skor på 6 månader för att sedan köpa ett par snygga märkesskor. Det höll tills idag, två dagar. Man tror ju att de ca 60 par skor jag har ska räcka, men it's never enough! Skorna var inte dyra alls, men jag vill verkligen låta bli att köpa ett tag så att jag kan unna mig ett par riktigt dyra skor. Fast jag och Sara ska till London snart och där blir det minst sagt shopping, shopping & shopping.Dagens kap, inget speciellt med dem, men kan bli snyggt med jeans till. andra och tredje paret införskaffade jag i november när jag var i London med tjejerna <3

Har spanat in lite mer grejer jag ska köpa när jag kan/vill. Måste ha en ny hjälm till när jag åker snowboard (jag är inte bra nog att åka utan än :P). Och sen hittade jag ett par asfräna goggles också! Men jag ska vänta till den 20de då det blir 40 % rea :D


Förutom det så behöver jag en sleeve till min laptop. Inte särskilt kul att bära runt på stora väskan när man bara har med datorn. Nu ska det bli att lägga upp saker jag inte vill ha på tradera. För er som inte sett en hund i blöja har ni Mix i en utav sina. Puss!


Teven och Mode

När kommer min kära serie "Project Runway" sändas igen? En prisbelönad serie bör väl inte läggas ner? Prison Break ,som inte ens handlar om att rymma från ett fängelse längre, är ju fortfarande igång!! Och 24, Heroes, Lost... alla har de spårat ut! Jag saknar de sjuka utmaningarna och de grymma outfitsen!Julians Collection 2008 & Christians sista plagg 2007

Tisdag, fast måndag

Jag har den där känslan idag, den när man önskar att det fortfarande var helg och man fortfarande låg i sängen. Idag är det  tisdag, men jag har måndagskänslan. Har haft en studiegrupp i 4 timmar, men är tack och lov hemma just nu. Och vad gör man när man har massa tid över? Jo, jag har tänkt städa lite.. när jag är nöjd med det blir det nog en tupplur så att jag orkar med resten utav dagen.
Något jag upptäckte nyss var att min lilla vovve börjat löpa :( Jag kunde inte hitta källan till den lilla blodpricken på mitt överkast, men sen vände jag upp och ner på lilla Mixie och fann the source! Nu har hon "blöja" på sig, vilket är likt ett par trosor som jag byter trosskydd i. Stackars Mixie fattar inte varför hon inte kan nosa sig själv mellan benen :P

Näe nu får jag ta och göra lite nytta. Har en låt på repeat just nu, bara för underbar:
James morrison feat Nelly Furtado - Broken Strings
Ni som inte tröttnat på den redan, ge den en chans! //Puss

Mini-Road Trip - 1800 kr fattigare

Man tänker inte på hur mycket allt smått kostar. Det var väl problemet jag hade idag, men sen var inte allt för 1800 kronor mitt heller. Det värsta utav allt är att jag inte vet riktigt vad jag köpte. Eller jag vet att jag köpte en back med coca cola och sex and the city shoe box (at last it is mine!)..
Om inte annat så hade jag skitkul ihop med Sara! :) Jag var inte särskilt pigg när jag vaknade efter endast 4 timmars sömn, men jag kan inte svika och vara tråkig. Vi hade musiken o körde allsång mestadels på vägen dit. Hemåt var vi riktigt trötta. Vi åkte ca 10 från mig och var hemma ca 17, seg och trött, men lycklig :) Vi besökte inte bara Gekås när vi var i Ullared. Det fanns ju faktiskt en ny affär där! Vi hittade dock inte mycket i den erotiska outleten :P Det roligaste var nog vilka som var där förutom vi; en familj med en liten flicka som undrade vad allt var, två par (ca 15 år gamla), en tant på ca 50 vårar och några tjejer. Vem tar med familjen till en erotisk affär? Speciellt en liten flicka på ungefär 5 år?!..  I'm not the one to judge, not at all..Det var väl det här jag köpte. Värt att åka 8 mil för? Fuck yeah :D
Yogamatta, Cola-flak, 6 st Fishermans Friends, 8 par strumpor, dammvippa, 5 par leggings (4 med mönster)Så dagens outfit blev inte som tänkt när jag insåg att mamma inte tvättat än. Inte ens det kan hon göra i tid ;)
Fotot på mig och Sara så kör faktiskt Sara, men anser att det är viktigare att hon posar och kollar in i kameran än att hålla ögonen på vägen. I can't blaim her, she has her priorities straight ;P
Det tredje fotot är jag på jakt efter sniglar med min snigelplockare. Det sjukaste var ändå att detta var den sista kvar (fanns 3 söndriga) i en relativt stor korg. Tydligen något som många införskaffat sig. Kanske borde man ha köpt en ändå..

Nu åter till skoluppgifter. This time handlar det om barnboksfiguren. Jag skall ha gjort klart min del imorgon. Jag börjar nu, wish me luck!

En natt som alla andra

Klockan är 2:05 och jag sitter uppe och jobbar med skolarbete. Jag försöker verkligen få klart min observationsuppgift, men här sitter jag igen och bloggar. Har gjort om ytterliggare på bloggen, tack var Alex också <puss älskling!
Snart är det iaf dags för mig och Sara för mini-roadtrip till Gekås! Har en shoppinglista på ca 20 prylar till mig och ca 30 till morsan och farsan. Visst kan det vara lite jobbigt att handla massa saker åt föräldrarna, men jag hinner se desto mer i affären (med andra ord samla på mig massa mer skit).
Har precis fixat bra musik till resan: Rihanna, T.I., Hari Mata Hari, Coheed & Cambria, Iron Maiden, Takida, The Sounds.. ja, allt möjligt! Sara var noggrann med att jag skulle ta några låtar hon också kan så blev lite Spice Girls och Backstreet Boys till hennes ära också ;) Blir iaf bekväm outfit imorrn; tights, tunika, hårband och min axelremsväska.. bilder kommer imorrn!

Ha en skön dag och ni som behöver nåt från Ullared, ring vettja ;)

Uppdaterad Blogg

Gjorde ännu ett försök att skriva observationsuppgiften idag, men blev lite sugen på att pilla med bloggen. Det blev dessutom strömavbrott i lilla Dannike (fast det spelar egentligen ingen roll när jag skriver på min bärbara dator) så jag och Andreaz spelade Alfapet. Hur som helst vill jag gärna höra vad ni tycker om bloggen.. för rosa? Jag är inte färdig, men det här fick räcka så länge. Tyck gärna till!

Nu blir det pizza :)

Makeover It Is!

Då var andra deltävlingen i melodifestivalen över. Jag tyckte nästan den första var bättre, men det var deffinitivt rätt låtar som gick vidare. Jag undrar iofs om Måns gick vidare för att han är "sveriges snyggaste man" eller för att låten var bra? Låten var egentligen rätt så jobbig och hans bakdansare var om möjligt ännu mer jobbiga. Dock var Heat bättre än jag trott, men lite mesiga trots allt. Det är ju klart man jämför dem med Lordi och deras musik var lite tyngre, lite bättre.


Jag tog ett foto för ett par dagar sedan när jag vaknat efter att ha lagt mig med blött hår. Värre än så blir det nog inte. Sedan är det ett foto som jag tog innan jag skulle duscha igår. Håret är plattat, men inte samma dag så ser inte särskilt fräsch ut.Så några steg senare skulle jag varit redo för en utekväll. Det enda som behövdes göra var:
1. Duscha
2. Blåsa & platta håret
3. Hårspray (studioline - grymt bra)
4. Smink:
 - Foundation: True Match
 - Puder: True Match
 - Rouge: Face
 - Cover all Mix: Make Up Store
 - Cover All Mix (dark): Make Up Store
 - Eyedust Darkness: Make Up Store
 - Eyedust Vanity: Make Up Store
 - Kajal
 - Mascara: Lancome Fatale

And this is how I ended up:
Vad MYCKET som behövs för att jag ska se normal ut.. Jag tog va 350 foton. Once I get started it just keeps on going :P

Alla Hjärtans Dag

Tisdag den 14de februari, en dag som nästan alla andra. När jag var yngre tyckte jag att det var så viktigt att vara med någon kille på denna dag och nu är det väl samma sak. Fast jag tycker att det är viktigt att vara med Alex varje dag så Alla Hjärtans Dag har tappat i värde för mig. Men Alex var jättesöt och gav mig olika lotter, gelehjärtan och en söt liten nalle. Jag fick ett jättegulligt kort också :)


Så söt var Alex :)

Jag var väl inte lika underbar med mina Aladdin hjärtan, men det är tanken som räknas ;) Underbart väder idag också och nu blir det väl en promenad med Mixie o Alex här i Dannike. Ni får ha en skönt fortsatt Valentine's day.

Fridat the 13th

Det är enda något med fredagen den trettonde, men den är mindre spännande när den hamnar dagen innan Alla Hjärtans dag. Jag har aldrig varit särskilt rädd för att något dåligt ska hända och jag tvivlar på att det är något med den här dagen som gör det. När jag var yngre handlade allt om att se massa skräckfilmer, speciellt just Fredagen den 13de - Jason. Just de filmerna slutade vara skrämmande efter tredje gången. Jag hoppas ändå Alex vill mysa och se en Jason film med mig ikväll :)


Ska försöka ta lite utav utan-smink vs med-smink bilder senare idag. Jag har en liten stund på mig tills Alex anländer. Stackars honom som behöver göra matteprov idag och när man går civilingenjör är det ju knappast lätt heller. Jag håller iaf tummarna för dig älskling :)
Nog med det böliga. Inte mycket har hänt idag, särskilt inte när jag vaknade för 1 timme och tio minuter sedan. Ha det skönt

Inspiration och skolarbete

Nu när jag är ledig sitter jag till största del och gör ingenting. Jag har försökt jobba på min observationsuppgift, men det är segt att bara sitta och skriva något man inte är intresserad av. Uppgiften skall in på måndag så jag antar att jag har tid, men sen vill jag inte sitta i sista stund och jobba på den heller. Har tagit lite tid att sitta och se över mina filmer, klappa o leka med Mixie, prata med Alex, ja i princip allt för att inte behöva sitta fastklistrad vid datorn och skriva skolarbete.
Jag tog mig dessutome en titt på lite bloggar och en som jag verkligen kan rekommendera är  Tyra Sjöstedts blogg. Det känns skönt att se alla bilder hon har uppe. En sorts bekräftelse på att kändisar är precis som alla andra. Så ifall ni behöver känna er lite snygga så titta in där.
Jag blev dessutom inspirerad utav att göra något liknande med mig själv. Tänkte ta lite före och efter bilder, men jag ska jobba med hårprodukter och smink istället. Ni kommer få se mitt mindre snygga naturliga jag och mig översminkad och fixad. Fast om jag gör sminkningen riktigt snygg så kommer ni inte ens märka av den trots att jag använder minst 7 olika sminkprodukter ;)

Nu ska jag återgå till att göra lite nytta. Ha en skön kväll!Vad gör man när man väntar? Jo tar kort i spegeln :P

Snön = Ondskan!

För ca 2 timmar sen trodde jag fortfarande att denna kväll skulle vara tråkig och händelselös, men åhh så fel jag hade. Alex skulle komma hit innan han skulle ta bussen till Göteborg. Jag tyckte det skulel vara mysigt att bara få träffa honom lite fort, bara få en puss o en kram. Och så började det; han kom hit o jag fick en snabb puss o kram. Sedan skulle det bära iväg ner till stan så att han kunde ta bussen från centralen, men vi kom inte långt. Alex körde bilen och valde att svänga ut på vägen där jag bor trots att vi korsade en annan bils färdväg. Han trodde han skulle hinna, men det var halt så han åkte in i trottoarkanten på andra sidan o bröt av en bit på den främre högerfälgen. Det har snöat smått så det finns nysnö på vägen och det är minusgrader..  Han trodde att han fått punktering så jag fick springa upp till mig och ta brorsans nycklar & bil ner till stationen och lämna Alex bil på Hulta. Jag skjutsade ner Alex och körde hemåt. under hela bilresan hem kände jag hur däcken släppte och mitt grepp var minimalt. Stackars min pojke som älskar sin bil och det här är ju det sista han behöver. Jag är iaf glad att jag sitter hemma och att båda är hela och varma :)


Golfens Audi-fälg

Dagen då allt stod stilla

Jag vaknade, trött som få, redan klockan 11. Dagen började segt. Jag somnade nyduschad med blött hår vilket resulterade i ett svart fågelbo efter natten. Anledningen till att jag är ledig den här vecvkan är för sjävstudien med observationer (som jag inte börjat på än). Jag satte mig vid datorn och tänkte köra igång. När man väl börjat brukar det rulla på, men jag började aldrig. Jag bestämde mig istället för att fixa iordning mig och se på film. Det blev en gammal romantisk komedi: "A Walk to Remember". Första gången jag såg den var några år tillbaka och då grät jag. Det kändes inte lika sorgligt, kanske för att jag är äldre eller kanske för att Alex förstörde det sorgliga slutet för mig.
Alex var här i ca 4 timmar och nu är han iväg i Ulricehamn och åker skidor med brorsorna. Jag saknar honom redan, men det är lite skönt att ligga i mörkret med (doft)ljus spridda i rummet och bara ta det lugnt.

Har som vanligt inget ovanligt inplanerat denna veckan. Blir ut på landet (Dannike) till helgen och förhoppningsvis till Lager 157 (Gällstad). Jag var nämligen klantig/dum nog att köpa ett par jeans med hål på knät. Nej, det var inte menat att det ska vara ett hål där :P Nästa måndag hoppas jag på att det blir mini-roadtrip till Ullared med Sara och fler. Vi ska hyra en bil och dela på bensinkostnaden så kommer vara ekonomiskt (typ) och kul att köra hyrbil :D Ifall någon är jättesugen på att hänga på så får vi se om vi kan få in er ;)

Här har ni lite inspiration till vintermys ikväll

Ha en mysig och trevlig kväll mina damer och herrar, i will :)

Tisdag - Söndagskänsla

Var i skolan i några få timmar idag och har sedan dess nästintill inte alls rört mig från min datorstol. Har varit på promenad med Mixie i vinterkylan vilket har varit mysigt. Försökte ta liter kort på hur fint vintertäcket låg på, men det blev inte riktigt som jag ville. Passade på att ta lite foton så gott det gick, men vi bor trots allt på Hulta och Mixie måste kolla runt sig vartän hon går :PJag har inte lyckats halka en enda gång idag så jag ser det här som en bra dag :P Ska fortsätta spela lite xbox 360 (det enda jag gjort idag). Hoppas att jag har en mer spännande dag imorgon.

10 feb - Grattis!

Min käre bror, Dzermin fyller 25 år så måste ägna ett litet blogginlägg åt honom! Jag hoppas han har det bra i sitt lilla rum i Göteborg :) Många grattulationer från mig och Mix!Mixie håller i födelsedagsljus - ungefär ;)

Tuesday 2 am

Det har gått ca 1,5 vecka sedan jag senast var upp efter klockan ett. Även under helgen har jag varit säng strax efter midnatt. Jag är jättetrött, men det finns alltid något att hitta på. Jag har till exempel fixat iordning allt inför imorgon och dessutom lagt undan det jag köpt idag. Dagens shopping (solkort inkluderat) gick över 1000-lappen. Dumma solkortet kostade mig 370:- och hårfön (+plattång) 380:-, men det ska mormor o morfar betala förhoppningsvis :) Jag bor på samma våning som de och jag brukar hälsa på ungefär varannan dag, men jag var inte hemma förrän kl 23.30 ikväll. Jag åkte till solningen vid 13.00 och har inte varit hemma sedan dess.
Jag oroar mig hela tiden för vad som kan hända. Det finns inte en stund under dagen då jag inte begrundar framtiden. Jag är väldigt orolig för mormor o morfar. En utav mina närmare kompisar förlorade nyligen sin morfar och jag vet inte själv hur jag hade reagerat ifall det hänt mig. Jag hatar att vara hjälplös och det var precis så jag kände mig. Jag kunde inte hjälpa min kompis och vad jag än sa kändes som meningslösa ord. Det spelar ingen roll vad jag säger, för han är borta. Jag önskar att jag hade ömhetens och talets gåva så att jag åtminstone kan ge tröst. Nej, jag kan inte tänka på det här nu. Min mormor o morfar lever båda två och jag hoppas att de kommer förtsätta med det i många år därtill..

Nu får det vara nog med deppandet och dax att krypa ner i sängen. Här har ni lite bilder från kvällen. Och de 3 par skorna jag köpte för under 150 kr sammanlagt ;) Have a good night y'all!PS. Nu bytte jag tema/bakrund för dig Becka. Any better? :)

It's been a while..

4 dagar sedan jag senast skrev, I've been bad.. VFU:n tröttade ut mig rejält. Jag har inte haft någon ork att träffa någon eller göra något överhuvudtaget. Hela förra veckan handlade om att sova och vara på praktiken. Helgen har dock varit underbar. Jag var på mini-semester (as usual) i Dannike. Jag passade på att åka längdskidor med Chris (Alex yngre bror), vilket var jobbigt jobbigt jobbigt! Jag hade givetvis inte planerat att jag skulle utöva någon sportaktivivtet när jag packade inför helgen hos Alex. Så var riktigt fräscht att åka i min vanliga outfit aka jeans-linne-bh (ingen djävla sportbh heller!)
Jag o Chris körde elljusspåret i Dannike och det tog oss ca 30 min, rätt så långsamt skulle jag gissa, men det skulle inte vara jag om inte jag hittade på en ursäkt nu: Det var faktiskt +2 grader ute och inga spår för längdskidor så det var extra svårt! Jag tror det här var den fjärde gången jag åkte längdskidor så givetvis ramlade jag hela 2 gånger (vilket Chris påpekade för alla han berättade för om lägdskidoåkningen).

Resten utav helgen var mysig, som alltid. Vi såg meoldifestivalen och som alltid väljer Sverige fel. Det är absurt att bara 32 får vara med i melodifestivalen och att Caroline af Ugglas fick vara en utav dem. Jag var tvungen att driva med hela den ideen om att hennes låt var något bra så jag röstade på henne! Snälla, snälla, snälla kan någon förklara varför vi lyssnar på någon fransk jury som tydligen bara vill sabotera för oss?! Jag hade hoppats på Maries låt eftersom det är det som vinner i Eurovision, t ex: Lena Papparizzo - my nr one, Ukrainas låt med alla trummor mm..

Idag, måndag sitter jag hemma o gör mig redo för min all-girls-day. Sara har bokat soltid på Sunhouse 13.30 och sen efter en snabbdusch och fix ska vi shoppa, shoppa och shoppa! :) Det tar inte slut efter shoppingen, utan ca kl 19 är det tjejkväll hos Tina. Ett gamalt gäng som ses igen med en ny person med oss, Tinas son! :) Jag hoppas på lite mys o prat ihop med tjejerna. Ska ha med mig en film ifall vi känner för det också :)

Det här är bilder på några utav oss för ca 5-6 år sedan, ikväll ska nya komma upp :)Those Dancing Days..
 

Jag minns..

Nu när jag är ute på praktik, kommer alla minnen tillbaka. Jag försöker tänka på hur jag hade det och hur jag ville bli behandlad. Men sen var inte jag som alla andra. Det var nog det som var grejen; jag kämpade för att vara speciell. Jag minns hur allting skulle handla om mig och att jag alltid kom först. Jag tryckte ner folk som var bättre än mig för att jag skulle skina mest och det har man fått ångra i efterhand. Jag tror att det var först efter incidenten i högstadiet som jag började tänka till. Samtidigt som jag ångrar att jag var såpass elak så är jag tacksam över att konsekvenserna blev illa nog att få mig att ändra på mig. Jag förlorade dock en utav mina bästa vänner och jag kommer för alltid undra hur det hade varit om vi fortsatt vara vänner. Jag vill inte nämna dig här, men jag villa tt du ska veta att jag fortfarande är ledsen för att jag sårade dig.

Det är mycket jag minns nu, speciellt när mina vfu lärare gillar att snoka i min barndom. Eftersom allt är under sekretess känns det tryggt att prata om sin bakgrund. Jag vet dessutom att lärarna har hört värre så inget lär överraska dem. Det känns som att jag på något sätt ursäktar mig själv när jag berättar om min uppväxt, hur jag blev den jag är.

Något som fick mig att försöka minnas var en kompis på bussen. Vi disskuterade Bäckängs gymnasiet och hur vi inte saknade skolan. Hon sa att hon skrattar och roas med sina vänner när de tänker på tiden på Bäckäng och alla minnen från den perioden. Men vad har jag för minnen? Jag tror inte jag har särskilt mycket att skratta åt från den tiden. Jag minns en utav mina bästa kompisar, den sista tiden vi hade ihop innan hon lämnade mig för (en annan ;)) sin man. Jag och Sara blev allt bättre vänner under gymnasieperioden, men mer än så har jag inte att glädjas över. Jag vet inte om det hade blivit annorlunda om jag gått på gymnasiet nu när jag mognat lite mer.. Jag önskar bara att jag kunde säga "Jag minns hur roligt vi hade då.."


  
Studenten 2007

 

Day 3 - I can see the light

Så nu är jag inne på min tredje dag på praktiken. Det är inte lång tid kvar till helgen, I can almost see the light at the end of the tunnel. Det har varit både kul och jobbigt. Igår hann jag inte skriva blogg eftersom jag gick och la mig vid 20 tiden. Jag är så utmattad och sliten när jag är hemma att jag knappt orkar hålla mig vaken. Jag körde Hip Hop Abs, duschade och gick på promenad med Mixie. Jag hoppas inte att min fritid kommer likna den här när jag väl börjar jobba som lärare. Jag var uppe 6.15 imorses, rekordtidigt när det gäller skola. Jag hade behövt en semester efter en vecka på praktik, fast nästa vecka har barnen lov och vad får jag? Gå tillbaka till högskolan :(


Får ta och uppdatera er när jag kommit hem, är nog inte särskilt populärt att blogga på jobbet ;)

Day 1 - The Beginning

Första VFU dagen var inte den bästa. Jag är på samma avdelning som tidigare så det var inget särskilt nytt, men jag antar väl att jag saknar min handledare. Det var egentligen inget speciellt som hände i skolan bara allmänt tråkigt när man sett fram emot praktiken såpass mycket och att det är en sådan besvikelse.
Fast jag ska inte ge upp på något sätt. Imorgon blir det svenska lektion med år 1 och på torsdag är det lektion i matematik med år 3.

Gick upp 6.45 imorses och blir nog i säng runt 22-23 ikväll, rekordtidigt.. Har redan tränat hip hop abs, förberett lite inför lektionen imorgon och nu ska det bli in i duschen. Jag önskar jag hann med något annat än bara skola..Those Dancing Days

Dagen Innan..

Iomrgon börjar min efterlängtade? VFU i Dalsjöfors. Jag bor på Hulta vilket betyder att jag har en bra bit att åka innan jag kommer till skolan. Alltså ska jag gå upp ca 6.45 imorgon, avundsjuka? yeah, right.. Kommer "jobba" med barn mellan 4-9 år vilket är både roligt och jobbigt, men får väl se vad jag tycker imorgon.

Jag har precis städat igenom en garderob och försökt flytta jeans jag inte använder. Det är så svårt att kategorisera kläder; sätter man en snygg skjorta som man aldrig använder med de snygga kläderna eller med dem man inte använder? Eftersom jag fyllde mina 3 garderober och 3 byråer för ca 2 år sedan, har jag fyllt stora gekås kassar med kläder och laggt dem i brorsans rum. Tror jag är uppe i 4 påsar med kläder och 1 med bikini-delar. Nog med mina klagomål på garderobs utrymme.

Idag har jag haft Alexander här och det var supermysigt :) Vi gjorde inget särskilt; lite South Park, åt tårta, promenerade med Mixie, men det var skönt att bara få umgås ensamma. När han försvann satte jag igång med Hip Hop Abs och believe it or not så känner jag skillnad. Jag tror inte riktigt jag var lika effektiv i början eftersom alla rörelser var nya för mig, men nu känner jag verkligen hur magmusklerna jobbar. Efter träningen blev det in i duschen, fixa kläder inför morgondagen (vilket ledde till garderobstädningen) och nu sitter jag här.

För att avsluta dagens inlägg laddar jag upp några bilder. Min kommentar: Tack till den som uppfunnit plattången och sminket. PS. Känsliga läsare/tittare ombedes blunda :P

  

  Efter utekvällen..

Jag var verkligen taggad och sugen.. Det här var nog den sämsta utekvällen ja... någonsin, skulle jag tro. Folket på harrys brukar oftast vara trevliga, lite äldre dessutom. MEN det känns som att allt pack i Borås samlats på harrys. Jag tror tom att Trägårn hade blivit roligare, där har man iaf inga förväntningar.

Kvällen började bra hos Annika. Vi sminkade Annika, drack (katastrofal kombination ;)) och bara umgicks. Sedan åkte vi ner till stan och åt på Aléterassen vilket var helt okej. Det var ju Annikas kompisar vi umgicks med och inte riktigt mitt folk.
Efter ca 2 timmar på resturangen gick vi till harrys. När vi kom fanns det ca 20 pers där inne, 3 timmar senare var det närmare 500 pers. Dansgolvet var proppfullt och folk ska tvunget stå och jucka mitt på golvet.

Tror inte att jag kan skriva så mycket mer vettigt, börjar redan spåra ur. Klockan är 3.15 Jag är besviken, sur, irriterad och lättad över att vara hemma. Jag borde ha stannat med Alex i Dannike, landet långt långt borta. Saknar dig Alexander <3

RSS 2.0