Det dummaste som finns.

Jag fick hem ännu en faktura från Radiotjänst idag. Det här var en påminnelse. Jag har påpekat att vi inte kollar på tv eller lyssnar på radio (frivilligt). Och ifall jag nu skulle göra något av det, så skulle det definitivt inte vara SRs program. Ren idioti att man betalar för något man inte använder. Jag kanske borde gå ner till macken och fråga om folk vill att jag ska betala deras bensin, det känns fan vettigare än att ge pengar till Radiotjänst. Bara för att man har en tv. Även om man använder den till spelkonsoller eller datorn, så betalar man för mottagaren (som man inte ens använder!!!!). Om det är något Sverige borde ändra så är det Radiotjänst-betalning.

Så nu ska jag magasinera min tv och ringa radiotjänst när det är gjort. Fel, så jävla fel..

Jul & Nyår

Snart kommer den långa ledigheten. Jag jobbar iofs den 26, men det är inte särskilt mycket :) Jag och John vill så gärna åka bort över mellandagarna och nyår. Det vore kul att fynda lite under mellandagarna, men prio ett är att komma bort. John vill självklart åka någonstans där det är varmt, med andra ord utanför Europa. Det känns som en tuff challenge att hitta för ett bra pris.
Jag vill helst bara komma bort under nyår, så att det bara är jag och han. Mysigast vore om vi fick tag på någon stuga mitt ute i ingenstans. Det enda kravet jag har är rinnande vatten, värme, öppen kamin och en spis :) Något sådant här hade varit drömmen..


Någon som har tips? :)

Söndagen och de sista dagarna..

Då taggar jag inför min sista arbetsdag för ”veckan”. Har sovit riktigt dåligt pga inflammationen. Var tänkt att jag och John skulle åka ut till Fristad för att hälsa på hans föräldrar, men vi kom inte upp förrän vid 4. Penicillinen skulle ta 2-3 dagar tills den gav effekt och efter idag har jag ätit penicillin i 3 dagar. Jag får hoppas att jag inte har några problem när jag kommer hem imorgon.

 

Har för övrigt bara 5 arbetsdagar kvar, 3 nästa helg och sen så jobbar jag bara 1 över jul och 1 över nyår. Jag ska dock jobba övertid i veckan och det skadar väl aldrig om det nu är min sista arbetsmånad. Är lite kluven när det kommer till vidare jobb. Samtidigt som jag gärna vill jobba och tjäna pengar, så känner jag att jag missar mycket tid ihop med John och andra nära & kära. Jag försöker tänka på att de riktiga vännerna består oavsett.. :)

 

Hoppas eran helg varit underbar!

 

Ps. På tal om att ”Tid är något man tar sig..”. En vän som alltid tar tid för att träffa mig, bästa Sara :)

 

Friends since 2001


Tredje Advent! :D

Den första advent överraskade jag John på morgonen med julmys, te, pepparkakor och annat gott, när jag kom hem på morgonen :) Men efter att ha tänkt det andra ljuset så började det första rinna och det blev plötsligt jobbigt. Eftersom jag ska till gekås på tisdag så blir det att köpa nåt sorts stearinstopp. Dessvärre är inte adventsstaken ett bra stopp..

Just nu går jag på penicillin (klurigt ord att stava till för övrigt). Har inget minne av att jag någonsin tagit pencillin eller någon antibiotika. Det värsta jag brukar få i mig är sprutorna hos tandläkaren. Det intressanta var att jag för några år sedan fick höra "så du är allergisk mot penicillin" från min tandläkare. Något varken jag eller min mamma visste om. Ännu intressantare är det att jag aldrig gjort allergitest så hur hon visste det är ett mysterium. Men nu går jag på pencillin så vi får väl se om jag tappar ett ben eller nåt :P

Slutar om 30 min, så ska ta och fixa alla last touches så att jag kan göra en snabb getaway!
Hoppas ni har en mysig tredje advent :)Ett extra tillägg för er som alltid är "för" upptagna: Tid är inte något man har, det är något man tar sig. Visa de ni håller kära att de är guld värda, innan det är för sent

Fredag!

Jag brukar tycka om radion på helgerna, Mix Megapol kör det bästa från 80- och 90-talet. MEN idag är det Idol-final och den direktsänds över radion. Bajs.. Jag är inte det minsta intresserad.

Imorgon ska Johns systerson döpas. Vi ska åka förbi Albrekts och köpa en present. En dopram som kostar 300-400 kr. Googlade lite och hittade en bild på en dopram, den här kostar 611 kr (!!!!!). Lite väl enligt mig..


God morgon..

Jag vaknade ca 1 timme sen och bestämde mig efter 30 min vridande och vändande att jag lika gärna kunde gå upp. Jag har sovit 6 timmar ungefär så det gör inte så mycket att jag gick upp tidigt.

Har tänkt mycket på mina vänner på senaste. Jag har få vänner som jag kan kalla bra/nära vänner. Jag har alltid trott att de är "utvalda" av en anledning.. Men om de ljuger för mig, även om det handlar om de själva, så känns det som att det egentligen inte är en bra vänskap. Ett fint exempel är om jag frågar om något spännande hänt idag och de säger "nej", men att de egentligen träffat kungen. Det var ett litet extremt exempel, men liten som stor grej. Det är jobbigt när man dessutom ställer "rätt" fråga, men ändå för en lögn tillbaka.

Nej, nu ska jag spela Fable och smutta på mitt varma vaniljte :)


God morgon, god dag.. god natt..

Jag sov riktigt dåligt i helgen så jag lyckades somna runt 11 igår kväll. Jag och John lägger oss sällan samtidigt och det känns som en dålig vana (för min del). Problemet var att jag vaknade runt halv 5 för att springa på toa. Jag lägger mig bums under täcket igen, men en timme senare låg jag fortfarande och grubblade på allt och inget. Så ca 5:20 imorses tog jag på mig och började städa, fixa frukost, diska osv.
Det är fortfarande förmiddag och jag har varit uppe i över 5 timmar. Börjar känna mig lite trött faktiskt, men jag har tvättid om en halvtimme. Hade varit mysigt med någon som höll mig sällskap i tvättstugan, men det lyxen har jag inte.

Dricker nu vaniljte och njuter av min ledighet. Det var nog Becka som introducerade vaniljte för mig. Tack, tack och åter tack. Det är enligt mig det godaste teet som finns att hitta! Mysigt :)


Världens sämsta inbyggda webcam? Kanske..

Min vecka!

Har bestämt mig för att se till att göra något den här veckan istället för att bara sitta och värma soffan! Hur vettiga mina aktiviteter är, kan disskuteras..
Ska sola, tvätta, flytta om kläder, skicka paket, lägga upp annonser på tradera och mycket mer! Jag vill inte fastna framför Fable som jag brukar. Curse you Fable!!!

Framförallt vill jag ha lite julmys med John. Massa gott och någon mysig julfilm. Finns inget bättre än bra tecknade filmer till julen. Kanske Musses jul, eller vad tycker du John? :)


Om ni inte sett den, se den!!

Sömnproblem

De senaste två dagarna har jag legat och vridit mig i flera timmar innan jag kunnat somna. Jag tänker på allt för mycket efter att ha jobbat natt. Är sömnpiller receptbelagda? Har sovit 8 timmar sammanlagt sedan jag vaknade fredagmorgon. Ska blir riktigt skönt när "arbetsveckan" är över och jag kan sova bort dagarna.

Hade det supermysigt med pojken idag. Ville verkligen inte åka till jobbet och nu när jag är här så vill jag bara hem :( Så himla tråkigt att vi bara byter av varandra med jobb.

Nu kan jag se fram emot Ullared om två veckor. Vi kommer äntligen ha en bil som vi kan köra långa sträckor och sen är det dessutom en diesel så vi tankar smidigt! Nackdelen är väl att jag aldrig betalar, utan John alltid får lägga ut.

Nej nu ska jag fortsätta yra runt. Är lite off nu när jag fått så lite sömn..
Tjohej!

Bjuder på en bild som jag tagit på vårat kök. Mysigt med pynt :)


Fingrarna avslöjar allt?

Kikade nyss in på Aftonbladets hemsida och hittade en artikel om fingrar. De kan tydligen avge mycket information. Hurvida det stämmer, vet jag inte!


Dina fingrar avslöjar hemligheten om ditt liv


Mät noggrant

Men det räcker inte med att bara jämföra fingrarna rakt av. Utgå i stället från den nedersta rynkan eller strecket på ditt ringfinger och mät avståndet upp till fingertoppen. Jämför sedan med samma avstånd på pekfingret. (Ditt ringfinger har förmodligen fler streck, medan pekfingret har ett. Utgå från det streck som är närmast handflatan.)

 

Har du längre pekfinger har du:

Ökad risk att drabbas av bröstcancer, om du är kvinna.

Förmodligen större intresse för män än kvinnor, oberoende om du är man eller kvinna

Större benägenhet att drabbas av eksem, allergier och feber.

Större chans att behålla ett jobb och bli rik.

Större chans att bli gammal.

 

Har du däremot ett längre ringfinger har du:

Lättare att bli aggressiv.

Ökad risk att utveckla prostatacancer, om du är man.

Ökad risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.

Ökad risk att hamna i fängelse, bli mördad eller utveckla ett drogberoende.

Större chanser att lyckas i yrken som militär, ingenjör, filosof och schackspelare.

Förmodligen större intresse för kvinnor än män, oberoende om du är man eller kvinna.

Lättare att bli duktig på att spela ett musikinstrument.

Lättare att utöva fysisk aktivitet och bygga muskler.

 

 

Jag mätte endast rakt av och mitt pekfinger är ca 0,5 cm längre, rätt lätt att inte råka ta fel. Verkart som att jag fick de bra alternativen :P


The BIG news!

Btw, visste ni att nyheter alltid är i plural när det kommer till engelska? Det går alltså inte att säga "I have a news". Jag är faktiskt färdigutbildad lärare i engelska för mellanstadiet ;)

Hur som helst så är den STORA nyheten att John köpte en bil till oss idag! :D
Jag har längtat så efter att ha en bil som vi kan köra obegränsat och som är helt våran! Ska bli kul att fixa grejer till den och "pynta" haha.. John blir säkert överglad ;D

En Fiat Bravo blev det. En blå! Jag har inte sett den live, bara bilder. Den kommer till oss på tisdag eller onsdag!Våran kanske inte är lika pimpad som den här, men annars är det en likadan modell :)

Nyhet numero 2!

Igår skrev jag om att vi behöver micro akut!! Och idag ryckte vi oss i kragen och såg till att få hem en! Snygg framifrån, men lite stor bara. Utseende och märke är allt, till och med när det gäller micro! :P


Elgiganten 1111:- (vilket pris :P)

3 nyheter!

Jag har 3 st jättebra nyheter att meddela, har vart helt tyst om dem. Inte ens Sara vet (så illa är det).
Vi drar igång med den första som Sara faktiskt vet:

Vi köpte ett nytt Wii idag, ett svart :) Mario Kart ingår, så nu blir det att se dum ut med en ring i händerna!

John är ute med arbetskamraterna. Alltid kul när man själv måste jobba ;) Får agera chaffis istället. Har alltid en halvtimmes rast att spendera på att köra runt stan!


Där har vi paketet!

Hajattacker..

Lite fun-fact om hajattacker:

Det är 10 personer/år som dör av hajattacker och 50 som överlever attackerna. Var fjärde attack sker vid Australiens kuster. Vill man åka till Australien och  bada nu? Klart! Om jag nu är en av de 2,5 personer som dör av hajattacker, då är det fan ödet!

Blev lite sugen på att se Jaws-filmerna.. 3 st rullar, filmkväll kanske?


Your never know!

Man vet aldrig när jag kommer blogga! Jag har lagt all min fritid på att spela Fable 3. Nördig som jag är så håller jag på att köra igenom det för en tredje gång. Jag råkade tabba mig två gånger och slutet blev helt förstört. Men nu följer jag en walkthrough vid sidan av så att jag ska få med alla gnomes, keys och allt de har hittat på! Jag är nörd, jag vet..

Jag och John lever just nu utan micro. No big deal för er kanske, men vi har en sisådär 40 st piroger och Billy's pizzor som bara väntar i frysen. Blir förhoppningsvis en ny micro under helgen :) Vi har dessutom väldigt lite mil kvar på vår lilla Citroen C1. Så vi är på jakt efter en ny bil. Det blir min första egna bil så vi får hoppas att den blir bra!

Ni som känner mig sedan evigheter tillbaka, vet att jag shoppar, men än normalt folk. Och oroa er inte, det har inte förändrats ;) Fast nu koncentrerar jag mig bara på skor och spel. En intressant kombination. Har säkert köpt ca 30 spel sedan jag flyttade hemifrån. Allt ifrån till Nintendo NES (8-bitarn) till Ps3 (boxen är givet). Synd bara att få av mina vänner gillar att spela tv-spel. Annars är ni välkomna hem till oss :) Jag gjorde mig av med ca 30 par skor när jag flyttade och har nog skaffat 6-7 sedan dess. Mina festskor/heels står i vardagsrummet. Har inte mycket till val när det gäller förvaring. Lite dålig bild, men här är ett foto på hyllan där jag ställt skorna..


ca 30 par skor

Ska man?

Vad säger du John? Skadar väl aldrig med 2 st Xbox 360?3190 :-

RSS 2.0